Barbecuegerechten met aardbeien

Aardbeien kunnen een verrassende en heerlijke toevoeging zijn aan een barbecue. Veel kinderen zijn er dol op. Zo ook mijn kleine meid van bijna 1 jaar. De 'zomerkoninkjes' kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, van barbecue bijgerechten, barbecue salades tot barbecue desserts. Hier zijn enkele ideeën voor het gebruik van aardbeien bij de barbecue:

Aardbeien spiesjes grillen op de Barbecue

Ingrediënten:

  • Verse aardbeien
  • Honing of balsamicoazijn
  • Lange houten satéprikkers

Bereiding:

  • Verwarm de barbecue tot een middelhoge temperatuur.
  • Rijg de aardbeien aan spiesjes.
  • Bestrijk ze lichtjes met honing of besprenkel ze met balsamicoazijn.
  • Gril de aardbeien ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  • Serveer ze warm als bijgerecht of dessert.

Aardbeien en Spinazie Barbecue Salade 

Ingrediënten:

  • Verse spinazie
  • Aardbeien, in plakjes
  • Geitenkaas of feta, verkruimeld
  • Walnoten of pecannoten, geroosterd
  • Rode ui, dun gesneden
  • Balsamico-dressing

Bereiding:

  • Meng de spinazie, plakjes aardbeien, verkruimelde kaas, noten en rode ui in een grote kom.
  • Besprenkel met balsamico-dressing en hussel goed door.
  • Serveer als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.

Aardbeien Salsa Barbecue Salade

  • Aardbeien, fijngehakt
  • Jalapeño, fijngehakt
  • Rode ui, fijngehakt
  • Koriander, gehakt
  • Limoensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten in een kom.
  • Laat de salsa een paar minuten staan zodat de smaken kunnen mengen.
  • Serveer met gegrilde kip, vis, of als dip met tortilla chips.

Aardbeien Dessert Pizza van de Barbecue

Ingrediënten:

  • Voorgebakken pizzabodem
  • Nutella of mascarpone
  • Verse aardbeien, in plakjes
  • Verse munt, gehakt (optioneel)

Bereiding:

  • Verwarm de barbecue tot een middelhoge temperatuur.
  • Smeer de voorgebakken pizzabodem in met Nutella of mascarpone.
  • Leg de plakjes aardbeien bovenop.
  • Plaats de pizza op de barbecue en sluit het deksel.
  • Gril tot de bodem krokant is en de topping lichtjes gesmolten is.
  • Garneer met verse munt voor het serveren.

Gegrilde Aardbeien met Vanille-ijs

Ingrediënten:

  • Verse aardbeien
  • Balsamicoazijn
  • Vanille-ijs

Bereiding:

  • Verwarm de barbecue tot een middelhoge temperatuur.
  • Halveer de aardbeien en besprenkel ze met balsamicoazijn.
  • Gril de aardbeien ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Serveer warm over een bolletje vanille-ijs.

Jelle: “Bovenstaande ideeën laten zien hoe veelzijdig aardbeien kunnen zijn en hoe ze een unieke smaak en twist kunnen toevoegen aan je barbecue. Bij A-Z hebben we speciaal voor jou als aardbeienliefhebber een barbecue dessert met rood fruit samengesteld. Deze MOET je gewoon proeven deze zomer!"