Chef Robert: "De vietnamese keuken heeft mijn hart gestolen."

Vietnamese Barbecue onder eigen dak

Hoe oer-Nederlands ons barbecuebedrijf ook is, uiteindelijk heb ik toch een creatieve manier gevonden om de A-Z menu's te combineren met de vietnamese keuken. Wie is er niet ooit eens in een wokrestaurant geweest waar de overheerlijke kruidige dampen bij binnenkomst je neusvleugels al op een aangename wijze deden prikkelen? Onweerstaanbaar. Wil jij ook een keer vietnamees koken voor vrienden maar dan onder eigen dak? Ik ga je helpen:

Bahn Mi op de barbecue

Benodigdheden

  • Stokbrood
  • Amsterdamse UI-Salade (Standaard Sauzen & Salades)
  • Speklap (Mixed Grill Binnen Barbecue Menu)
  • ½ Hamburger (Mixed Grill Binnen Barbecue Menu)
  • Gemengde Sla met Dressing
  • Crispy Fried Onions (Burgers & Dogs Barbecue Sauzen & Salades)
  • Komkommerschijven (Bewust Sauzen & Salades)
  • Aioli Saus (Royal Sauzen & Salades)
  • Smokey Barbecue Saus (Standaard Sauzen & Salades)

Bereidingswijze

  • Snijd 1/4 deel uit het midden van het stokbrood en snijd dit stuk vervolgens doormidden.
  • Smeer met de achterkant van een lepel de hamburger uit over de onderste helft van het stokbrood.
  • Smeer de speklap nu in met de Smokey Barbecue Saus en bak deze samen met de bovenste helft van het stokbrood totdat de saus gekaramelliseerd en het brood krokant is.
  • Snijd de speklap in reepjes en beleg het brood als volgt:
  • Op de onderste helft met het gehakt smeer je een laagje Aioli Saus.
  • Hierop leg je komkommerschijven.
  • Daar weerop leg je de speklap.
  • Verdeel hierover een lepel Amsterdamse Ui-Salade en bedek het geheel met gefrituurde uitjes en een beetje sla.
  • Klaar is Kees. Smullen maar!