Originele barbecue bijgerechten

Originele barbecue bijgerechten

Originele barbecue bijgerechten

Hippe Barbecue bijgerechten

Ik(Dennis) ben dol op salades. Waarom? Goede salades maken een barbecue tot een culinaire ervaring van hoog niveau. Bij een barbecue draait het niet dus  alleen om vlees of vis, maar ook om de heerlijke bijgerechten die de maaltijd compleet maken. Hier zijn een aantal originele en smakelijke bijgerechten die perfect passen bij een barbecue:

Welke zomerse BBQ salades zijn bij jou favoriet?

  • Gegrilde Maïskolven met Kruidige Boter
    • Ingrediënten: Maïskolven, boter, knoflook, peterselie, limoensap, zout en peper.
    • Bereiding: Grill de maïskolven tot ze licht verkoold zijn. Meng ondertussen de boter met fijngehakte knoflook, peterselie, limoensap, zout en peper. Bestrijk de gegrilde maïs met de kruidige boter.
  • Aardappelsalade met Mosterd en Dille
    • Ingrediënten: Aardappelen, Griekse yoghurt, Dijonmosterd, verse dille, augurken, rode ui, zout en peper.
    • Bereiding: Kook de aardappelen en snijd ze in blokjes. Meng de Griekse yoghurt met mosterd, fijngesneden dille, gehakte augurken en fijngehakte rode ui. Breng op smaak met zout en peper en meng dit met de aardappelblokjes.
  • Gegrilde Groentespiesjes
    • Ingrediënten: Paprika's, courgette, rode ui, champignons, olijfolie, balsamicoazijn, Italiaanse kruiden, zout en peper.
    • Bereiding: Snijd de groenten in gelijke stukken en rijg ze aan spiesen. Bestrijk met een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn, Italiaanse kruiden, zout en peper. Grill de spiesjes tot de groenten gaar en licht verkoold zijn.
  • Pastasalade met Pesto en Zongedroogde Tomaten
    • Ingrediënten: Pasta, pesto, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, rucola, Parmezaanse kaas, zout en peper.
    • Bereiding: Kook de pasta en laat afkoelen. Meng de pasta met pesto, fijngesneden zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten, rucola en geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • Watermeloen en Feta Salade
    • Ingrediënten: Watermeloen, feta, verse munt, rode ui, olijfolie, limoensap, zout en peper.
    • Bereiding: Snijd de watermeloen in blokjes en meng met verkruimelde feta, fijngesneden verse munt en dun gesneden rode ui. Besprenkel met olijfolie en limoensap en breng op smaak met zout en peper.
  • Gegrilde Ananas met Honing en Kaneel
    • Ingrediënten: Ananas, honing, kaneel.
    • Bereiding: Snijd de ananas in dikke plakken en grill tot ze gekarameliseerd zijn. Besprenkel met honing en bestrooi met kaneel voor het serveren.
  • Bonensalade met Citroen en Peterselie
    • Ingrediënten: Kikkererwten, zwarte bonen, maïs, rode paprika, rode ui, citroen, peterselie, olijfolie, zout en peper.
    • Bereiding: Meng de kikkererwten, zwarte bonen en maïs met fijngehakte rode paprika en rode ui. Voeg citroensap, olijfolie, fijngehakte peterselie, zout en peper toe en meng goed.

Deze bijgerechten bieden een mooie variatie in smaken en texturen, en zullen je barbecue zeker naar een hoger niveau tillen!

Dennis: “Moet je salades maken voor een grote groep gasten maar heb je twee linkerhanden in de keuken? Neem dan eens een kijkje in de A-Z barbecue-winkel. Wij bieden verschillende ambachtelijke BBQ saladepakketten aan zodat je ook met een grote groep kunt genieten van een complete barbecue-ervaring. Wellicht tot snel!”

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl