Gevulde Porchetta van de Barbecue
Gevulde Porchetta van de Barbecue
Gevulde porchetta van de barbecue is hemels lekker
Ik wil je vandaag kennis laten maken met een van de lekkerste A-Z producten; Gevulde Porchetta van de barbecue. Porchetta is een Italiaans gerecht en idioot lekker. Door heel Italië tref je op feestdagen en festivals 'Porchettai' oftewel foodtrucks aan op iedere hoek van de straat. Deze witte food trucks verkopen de heerlijkste geroosterde speenvarkens. Deze Por-ketta dient vaak als brood- of pizzabeleg. Geïnspireerd door dit Italiaanse feestgerecht heb ik, als A-Z meestergriller, weer een geweldige én unieke porchetta variant ontwikkelt voor op onze barbecues. Porchetta is dus een échte Italiaanse klassieker waarbij een stuk buikspek, of soms wel een hele buik, wordt gekruid, opgerold en gegaard. Het zwoerd, oftewel het vel, laat ik eraan zitten. Dat doen de Italianen namelijk ook. Dit wordt tijdens de bereiding heerlijk knapperig op de BBQ. Het is 'lekker makkelijk' te maken, want eenmaal op de barbecue kan er nog maar weinig mis gaan haha. Dit moet je gewoonweg proeven. Het is hemels lekker.