Chef Robert: “Toen ik zo’n 10 jaar geleden bij A-Z Barbecue Service begon als chef-kok kwamen groentes op de barbecue net in beeld. Nu zijn groentes op de BBQ ‘hip en trending’. Welke groente ik lekker vind op de barbecue? Daar kan ik vrij duidelijk in zijn…BLOEMKOOL. Dit kan een heerlijke en gezonde toevoeging zijn aan je grillmenu. Hieronder is een eenvoudig recept om bloemkool op de barbecue te bereiden. Dit wil ik graag met je delen:
Gegrilde Bloemkool maken
Ingrediënten:
1 grote bloemkool
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
Zout en peper naar smaak
Optioneel: citroensap en verse kruiden (zoals peterselie of koriander)
Instructies:
Voorbereiding:
Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 1-1,5 cm dik. Dit kan door de bloemkool in zijn geheel door het midden te snijden en dan de plakken uit de helften te halen. Je kunt de bloemkool ook in roosjes snijden als je dat makkelijker vindt.
Kruiden:
Meng de olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kleine kom.
Bestrijk de bloemkoolplakken of -roosjes aan beide kanten met het olijfoliemengsel.
Grillen:
Leg de bloemkool op de voorverwarmde barbecue.
Grill de bloemkool 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de plakken en de hitte van de barbecue.
Afwerking:
Haal de bloemkool van de barbecue en besprenkel eventueel met wat citroensap en verse kruiden voor extra smaak.
Serveer de gegrilde bloemkool direct als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade.
Tips:
Je kunt ook andere kruiden en specerijen gebruiken naar eigen smaak, zoals chilipoeder voor wat pit of curry poeder voor een exotische twist.
Als je bloemkool in roosjes grilt, kun je een grillmandje gebruiken om te voorkomen dat ze door het rooster vallen.
Geniet van je gegrilde bloemkool!
Robert: "Mocht je een keer hulp nodig hebben bij het organiseren van een (grote) barbecue? Onze Barbecue Service biedt diverse (oranje) barbecue pakkettenaan. Ook handig momenteel voor een last-minute EK voetbalfeest. Wellicht tot kijk!"
Geschreven doorRobert Hermans
Pitmaster Robert | Chef Innovatie
Van foodinnovatie tot kwaliteit, ik houd me bij A-Z met alles bezig. In de zomer regelen we samen alle BBQ-feestjes, in de rustigere maanden richt ik me op nieuwe concepten. Ik ben een creatieve duizendpoot die altijd bezig is met de volgende stap. En ja, als Pitmaster Robert weet ik precies hoe je van een product iets bijzonders maakt. Meer weten over A-Z of mij? Check de blog!