Gourmetten met de kinderen in de herfstvakantie

Gourmetten met de kinderen in de herfstvakantie

Gourmetten met de kinderen in de herfstvakantie

Herfstvakantie activiteit

Gourmetten met kinderen kan een supergezellige activiteit zijn, vooral tijdens de herfstvakantie, feestdagen of een speciaal etentje! Het is een leuke en interactieve manier om samen te eten, waarbij iedereen zijn eigen gerechtjes kan maken. Hier zijn wat tips om het gourmetten met kinderen soepel en leuk te laten verlopen:

Tips voor gourmetten met kinderen

Veiligheid voorop

*Zorg dat de gourmetset op een stevige, hittebestendige ondergrond staat, buiten het bereik van kleine handjes.

*Maak duidelijke afspraken over wat de kinderen wel en niet mogen aanraken (bijvoorbeeld niet de hete plaat).

*Gebruik langere spatels en vorken, zodat ze niet te dicht bij de hete plaat hoeven te komen.

Voorbereiding van het gourmet eten

*Snijd van tevoren het vlees, vis, groenten en andere ingrediënten in kleine porties die makkelijk te bakken zijn. Denk aan mini-hamburgertjes, spiesjes met groenten, stukjes vis, enzovoort. Zorg ook voor vegetarische opties zoals kleine stukjes maïs, champignons, paprika, courgette, en zelfs fruit zoals ananas om te grillen. Denk aan pannenkoekbeslag in een knijpfles, zodat ze zelf kleine pannenkoekjes kunnen bakken.

Leuke en simpele gourmetgerechten voor kinderen

*Mini-burger: Kleine hamburgertjes met een stukje kaas en een klein broodje.

*Spiesjes: Laat de kinderen zelf spiesjes maken met blokjes kip, paprika, tomaatjes en ananas.

*Mini-pizza's: Gebruik kleine wraps of broodjes die ze kunnen beleggen met saus, kaas en hun favoriete toppings.

*Gourmet-pannenkoekjes: Zoals eerder genoemd, kan een fles met pannenkoekenbeslag erg leuk zijn voor kinderen om hun eigen mini-pannenkoekjes te bakken.

Maak het gezellig en interactief 

*Laat de kinderen zelf kiezen wat ze willen bakken en helpen met de voorbereidingen. Dit maakt ze extra enthousiast. Zet wat lekkere dips en sausjes klaar, zoals ketchup, mayonaise, knoflooksaus en appelmoes.

*Maak het feestelijk met wat gezellige muziek op de achtergrond en misschien zelfs een speciaal kinderdrankje in leuke glazen.

Denk aan extra tijd en geduld

*Met kinderen kan het allemaal wat langer duren, dus zorg dat je geen haast hebt en dat de sfeer ontspannen blijft. Ze vinden het vaak geweldig om zelf te bakken, ook al duurt het wat langer voordat alles gaar is.

Met onze gourmetmenu’s kunnen de kleintjes meteen aan de slag

Ondernemer Jelle: "Met bovenstaande tips wordt gourmetten een ontspannen en leuke activiteit voor iedereen. De kinderen kunnen hun creativiteit kwijt in de keuken, en je maakt samen mooie herinneringen. Heb je een grote groep gourmetters over de vloer met de komende feestdagen of heb je liever geen afwas en boodschappenlijstje welke je moet afwerken in een overvolle supermarkten? Onze gourmetmenu’s helpen jou de feestdagen door. Tot snel!

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl