Hoe ga jij Burendag 2024 vieren?

Hoe ga jij Burendag 2024 vieren?

Hoe ga jij Burendag 2024 vieren?

De 'buufs' Cis en Annie hebben de barbecue voor Burendag 2024 alvast geregeld!

Burendag vieren? Kies voor een straatbarbecue!

Het is september 2023: Burendag. Op het grasveld gelegen tussen de appartementen-woningen staan lange houten klaptafels en klapbanken. Keurig opgesteld in rijen van vier. Boven de tafels is provisorisch een schaduwdoek gespannen om de ergste septemberzon te weerstaan. Op een geasfalteerde parkeerplaats staan twee grote gasbarbecues onder een bordeaux rode party tent. Klaar voor gebruik.  Alle ingrediënten zijn aanwezig voor de allereerste buurtbarbecue van ’t Ven. Een stadswijk gelegen in noord-Venlo. De buurvrouwen en tevens vriendinnen Cis (70 j.) en Annie (72j.) zijn druk in de weer om de koffiekopjes en vlaaibordjes klaar te zetten. “Ik heb zo’n zin in koffie met vlaai, jij ook Annie?” Cis is bezig de zojuist door de plaatselijke bakker gebrachte Limburgse vlaaien te snijden en knikt van ‘ja’. Er hebben zich 50 buurtjes opgegeven voor de buurtbarbecue. Voor de allereerste keer dat deze wijk Burendag viert, is dit helemaal geen slechte opkomst. De buurt bestaat uit een gemêleerd gezelschap van gezinnen tot alleenstaanden. Een buurt die volgens Cis en Annie nog wel wat extra binding kan gebruiken.

Burendag vier je samen met A-Z

Rond 17.00 uur druppelen de eerste gasten binnen. Na een kopje koffie met vlaai wordt het tijd voor een biertje of wijntje.  Zomerse klanken klinken uit de speakers en sommige buurtbewoners wagen zich nog ietwat onwennig op de dansvloer. Anderen snellen gelijk naar de barbecue waar de oudste buurtbewoner (86j.) de hamburgers bruin bakt. Gezelligheid alom. De avond vliegt dan ook voorbij. Als Cis en Annie rond 01.00 als laatste het feestterrein verlaten, concluderen ze dat deze burendag een geweldig succes was en zeker voor herhaling vatbaar is. Ondanks alle zorgen vooraf: ‘Wat moeten we inkopen? Hoeveel van alles moeten we halen? Wie gaat de afwas doen?’ Gelukkig heeft A-Z Barbecue Service de 'buufs' veel werk uit handen genomen zodat ook de bejaarde buurvrouwen volop hebben kunnen genieten van de allereerste Burendag van hun wijk.

A-Z helpt jou bij het organiseren van jouw buurtbarbecue

De barbecue voor de burendag van ’t Ven op 28 september 2024  is zojuist wederom geregeld door de twee actieve buurvrouwen. Vanuit hun luie tuinstoel. Gewoon online. “Er hebben zich dit jaar al 75 mensen op gegeven tot nu toe. En het aantal stijgt nog steeds”, aldus Annie. “Wij kunnen nog daags van te voren het definitieve aantal personen van de barbecue doorgeven bij A-Z. Hoe makkelijk! Dankzij dit bedrijf hebben wij vooraf geen organisatie-stress, maar ook achteraf niet. De afwas doen ze ook voor ons.” Annie is bij Cis op de koffie. De Burendag 2024 regelen zojuist was een fluitje van een cent en binnen enkele minuten geregeld. Nu hoeven de dames alleen nog een leuke zomeroutfit te scoren voor het aankomende barbecuefeest. Dat doen ze liever niet online. Ze spreken af de volgende dag met de buurtbus de binnenstad van Venlo onveilig te gaan maken: “Kleren maken de vrouw én A-Z barbecue Service maakt onze Burendag haha...ha", aldus de twee vrolijke vriendinnen uit Venlo.

Ga jij ook barbecueën op Burendag 2024? Kies voor barbecuegemak én trek iets leuks aan op Burendag, net als Annie en Cis!

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl