Verjaardagsjubileum vieren met een surprise party

Verjaardagsjubileum vieren met een surprise party

Verjaardagsjubileum vieren met een surprise party

Verjaardagsjubileum vieren

Rosanne (45 jaar, getrouwd met Jan, moeder van 2 kinderen) loopt sinds twee weken met het idee rond om haar man op zijn 50ste verjaardag te verrassen met een surpriseparty. “Mijn man staat niet graag in de belangstelling, dat weten de kinderen ook. Meestal gaan we op zijn verjaardag ergens een hapje eten met zijn viertjes. Volgens de kinderen kan zijn vijftigste verjaardag dit jaar echter wel wat uitbundiger gevierd gaan worden. Ik heb dus even polshoogte genomen bij manlief over hoe hij deze speciale verjaardag wil gaan vieren”, aldus Rosanne. “Geen polonaise aan mijn lijf lieverd, doe maar gewoon dan doen we al gek genoeg”, was helaas het duidelijke antwoord van de net nog veertiger. “Doe het dan voor de kinderen, die hebben zin in een groots tuinfeest en dit is dé gelegenheid”, probeerde Rosanne nog. Maar tevergeefs. Abraham wil geen groot feest.

Verjaardags BBQ

Het is zondag 11 augustus. De mussen vallen van het dak en de niets vermoedende Jan zit in korte broek en blote bast in de schaduw van de enige boom van hun stadstuin. “Ben je blij met je verjaardagscadeau Pap? ”, vraagt zijn jongste dochter. Jan knikt van “ja”. Hij heeft een boekenbon gekregen van de meiden. Jan is namelijk gek op lezen. De twee tienermeiden zijn dol op hun vader al mocht die volgens hen wel wat vaker zijn boeken links laten liggen en de slingers wat veelvuldiger ophangen. Dan plots: ‘Tringgggg…trrrringgg’. Het geluid in de verte van de deurbel verstoort het rustige gezinstafereeltje. Rosanne loopt naar de voordeur en seint de vrolijk ogende jongeman die in de deuropening verschijnt, door te lopen naar de tuin waar de kersverse vijftiger nietsvermoedend zijn krantje zit te lezen.

Surprise Party organiseren

"Súrpriiiise…súrpriiiiise!" De A-Z bezorger zet de kratten met de overheerlijke barbecuegerechten voor de neus van de jarige. “Van harte meneer met uw 50ste verjaardag. U treft het vandaag met het weer", feliciteert hij beleefd de jarige A-Z klant. En weg is ie weer. ‘Tringgg…tringgg’, de deurbel klinkt wederom door de tuin. Rosanne loopt opnieuw gehaast naar de voordeur. Jan’s en Rosanne's ouders verschijnen in de deuropening op het afgesproken tijdstip. Met alle vier een grote glimlach op hun gezicht. “Laat die deur maar even open, de andere gasten zullen zo ook wel komen, verwelkomt Rosanne opgelucht de oudjes. Haar surpriseparty lijkt te gaan lukken.

Last minute een barbecue regelen

De tienermeiden kunnen hun geluk niet op. Het lijkt wonder boven wonder geen saaie verjaardag te worden. Samen slaan ze aan het bakken onder toeziend oog van o.a. de opa's en oma's en voorzien de gasten van heerlijk gegrild vlees, vis en groentes van de barbecue. “Hoe heb je dit geregeld Mam?”, joelen beide tienerdochters terwijl ze het zweet van hun hoofd afvegen. “Gewoon online, eergisteren...vanuit mijn luie stoel", antwoordt Rosanne uitgelaten. "Ik ben zo blij dat iedereen er is en dat we samen lekker kunnen eten. Dat verdient Jan gewoon. Bescheidenheid siert de mens maar vandaag even niet”, vervolgt ze haar verhaal  terwijl ze haar Abraham een kus op zijn voorhoofd geeft en de muziek wat harder zet. Vandaag gaan Rosanne en Jan het leven groots vieren met hun twee meiden, familie en vrienden. Én met A-Z Barbecue!

Rosanne: De last-minute surprise party was geregeld in enkele muisklikken. Vanuit mijn luie stoel. Mijn man heeft zich écht jarig gevoeld afgelopen zondag en was totaal verrast. Alles werd netjes geleverd op schalen en de afwas kon na afloop gewoon retour. Lekker makkelijk en zeker voor herhaling vatbaar. Als ik Sarah zie over 5 jaar dan nodig ik A-Z opnieuw uit op mijn feest. Zeker weten!"

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl