Weekendje weg in de herfstvakantie

Weekendje weg in de herfstvakantie

Weekendje weg in de herfstvakantie

Familie gourmet op je vakantieadres

Herfstvakantie 2023: De familie de Vries had maanden uitgekeken naar het familieweekend op de Veluwe. Twintig personen, groot en klein, zouden samen drie dagen doorbrengen in een gezellig vakantiepark, midden in de natuur. De herfst liet zich van zijn beste kant zien; de bomen kleurden oranje, rood en geel, en het park was omgeven door een tapijt van gevallen bladeren. Na het inchecken en het verdelen van de huisjes, werd er al snel gepraat over het diner op zaterdagavond. Het moest iets speciaals zijn, vonden ze allemaal, iets wat paste bij de gezelligheid van een familie-uitje. Sommigen dachten aan een etentje in een lokaal restaurant, maar anderen hadden een beter idee: zelf gourmetten!

Last-minute gourmet regelen op je vakantiepark

De voors en tegens werden heen en weer gewogen. "Maar gourmetten met twintig mensen? Dat wordt een hele organisatie," zei de oma van de familie twijfelend. "En stel je voor hoeveel pannetjes we nodig hebben!" voegde een van de tantes toe, terwijl ze grinnikte bij de gedachte aan het gedrang rond de tafels. Maar toen mengden de kleintjes zich in het gesprek. "Gaan we zelf koken? Dat is zo leuk!" riep de jongste. Met grote ogen en enthousiasme stelden ze zich voor hoe ze hun eigen stukje vlees of groente konden bakken, zelf de kaas konden laten smelten en misschien zelfs een eigen pannenkoek konden bakken op het gourmetstel. Het leek hen geweldig. Daarmee was de knoop doorgehakt. Zelf koken was niet alleen leuk, het zou ook een geweldige ervaring worden voor de kinderen. De volwassenen konden zich voorstellen hoe leerzaam en gezellig het zou zijn, en besloten het plan te omarmen. Ome Jan, ooit werkzaam geweest als chauffeur bij A-Z barbecue Service, opperde het idee om daar de gourmet te bestellen: “Beter en goedkoper vind je nergens, maar we moeten wel snel zijn want na twaalven kun je niet meer bestellen”, aldus Ome Jan. Iedereen stemde toe en de gourmet bestellen last-minute was een fluitje van een cent: 'Morgen hoeft familie de Vries lekker geen boodschappen te doen én niet af te wassen. Das pas écht vakantie!' 

Gourmetavontuur in je eigen vakantiebungalow

Na het ontbijt de volgende dag werd besloten om eerst op avontuur te gaan. De Veluwe had zoveel moois te bieden, en met het idee van wilde zwijnen in hun hoofd trokken ze de bossen in. De kinderen renden enthousiast vooruit, zoekend naar paddenstoelen, dennenappels en... misschien een wild zwijn? De volwassenen liepen er rustig achteraan, genietend van de frisse lucht en het prachtige uitzicht. Het was een wandeling die ze niet snel zouden vergeten. Onderweg zagen ze sporen van dieren, ontdekten ze herfstschatten en genoten ze van elkaars gezelschap. Toen ze uiteindelijk terugkeerden naar het vakantiehuis, was iedereen hongerig en klaar voor het grote gourmetavontuur. Op datzelfde moment kwam er een A-Z busje aangereden waarvan de chauffeuse al lachend en zwaaiend de hongerige familie de Vries begroette. Iedereen hielp mee met uitladen. Toen het begon te schemeren en de bordspelletjes waren uitgespeeld dekten de kinderen de tafels en de volwassenen sneden het stokbrood en vulden de branders met brandpasta. De pannetjes werden warm en de geur van smeltende boter vulde de kamer. Iedereen zat rond de tafel, kletsend, lachend en genietend van hun eigen kleine culinaire creaties. De kleintjes kregen de kans om zelf hun maaltjes samen te stellen, onder het toeziend oog van de ouderen.

Herfstig genieten van een familie gourmet

En om het echt af te maken, hadden ze ook nog heerlijke A-Z toetjes besteld. Zelfs de kleinste eter liet het toetje niet staan…zó lekker waren ze! Terwijl de avond viel en de oogjes van de kleintjes steeds kleiner werden, werd er getoost op het samenzijn, de overheerlijke herfst gourmet en de mooie herinneringen die ze samen aan het maken waren. Het werd een avond vol warmte, verhalen en natuurlijk heel veel gezelligheid. Een avond waarop Fam. de Vries, terwijl de regen zachtjes op het dak drupte, de rust van de Veluwe voelde en het plezier van samen zijn vierde.

Ondernemer Jelle: "Mede dankzij A-Z heeft familie de Vries vorig jaar genoten van een onbezorgd herfst familieweekend. Wil jij dit komende herfstvakantie ook? Je weet ons te vinden. Tot snel!"

 

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl