Duurzaam barbecuefeest

Duurzaam barbecuefeest

Duurzaam barbecuefeest

Anno 1986

Ondernemer Jelle: “Toen mijn Pa & Ma in 1986 begonnen met A-Z Barbecue Service leverden ze het vlees inclusief een houtskoolbarbecue. Een heel gedoe voor zowel ons als de klant. De gasbarbecues die wij nú ruim 35 jaar later gebruiken zijn veel makkelijker hanteerbaar, uitermate veilig in gebruik en zeer geschikt voor grote groepen eters.”

Hoe werkt een gasbarbecue eigenlijk?

Een gasbarbecue werkt door propaangas of aardgas te verbranden om hitte te genereren voor het koken van voedsel.

Is het gebruik van een gasbarbecue duurzaam?

Een gasbarbecue kan als duurzaam worden beschouwd, afhankelijk van verschillende factoren:

  • Brandstofefficiëntie: Gasbarbecues zijn over het algemeen efficiënter dan houtskoolbarbecues omdat ze minder brandstof verbruiken en minder broeikasgassen uitstoten tijdens het gebruik.
  • Milieuvriendelijkheid van brandstof: Hoewel gas schoner verbrandt dan houtskool, kan de herkomst van het gas ook een rol spelen in duurzaamheid. Biogas of propaan verkregen uit hernieuwbare bronnen zijn milieuvriendelijker dan fossiele brandstoffen.
  • Kwaliteit en levensduur: Een hoogwaardige gasbarbecue kan jaren meegaan bij goed onderhoud, waardoor de behoefte aan frequente vervanging wordt verminderd.
  • Materialen: Kies bij voorkeur een gasbarbecue gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal of gietijzer. Deze materialen gaan over het algemeen langer mee en zijn beter bestand tegen corrosie.

Energieverbruik: Hoewel gasbarbecues minder energie verbruiken dan traditionele ovens, is er nog steeds energie nodig om ze te gebruiken

Duurzaam barbecuefeest organiseren

Jelle: “Hoewel een gasbarbecue niet perfect is, kan deze tegenwoordig als een duurzame optie worden beschouwd, vooral in vergelijking met sommige alternatieven zoals de houtskoolbarbecues die wij vroeger binnen ons bedrijf gebruikten. Wij zijn ons als barbecuebedrijf 2.0 terdege bewust van de impact van onze keuzes en streven naar de meest milieuvriendelijke optie binnen onze mogelijkheden. Binnenkort een (duurzaam) barbecuefeest op de planning staan? Kies voor A-Z! Onze bezorgservice (deze voldoet aan de laatste EURO6 normen) levert het barbecue food en barbecue non-food (duurzame gasbarbecue én volledig recyclebaar plastic verpakkingsmaterialen) gewoon in jouw achtertuin.“

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl