Ga je vakantiekilo's te lijf met het Vegan Barbecue Menu

Ga je vakantiekilo's te lijf met het Vegan Barbecue Menu

Ga je vakantiekilo's te lijf met het Vegan Barbecue Menu

Slanke lijn Barbecue

Chef Robert: "Zo'n 30 jaar geleden legde men alleen vlees op de barbecue. Daarna kwam de vis erbij. Vandaag de dag zijn de vegetarische bbq producten ook niet meer weg te denken. Een hippe vegetarische barbecue kan echt een feestje zijn. Hier zijn enkele ideeën voor gerechten die niet alleen lekker zijn, maar er ook nog eens fantastisch uitzien én goed voor de slanke lijn." 

*Gegrilde Veggie Skewers

Maak kleurrijke spiesjes met een mix van groenten zoals paprika, courgette, champignons, cherry tomaten en rode ui. Marineer ze in een mengsel van olijfolie, citroensap, knoflook, oregano en een snufje chili voor wat extra kick.

*Gevulde Portobello's

Vul grote portobello-paddenstoelen met een mengsel van gekarameliseerde ui, spinazie, en feta of geitenkaas. Bestrijk ze met wat olijfolie en grill tot ze gaar zijn.

*Gegrilde Avocado’s

Halveer avocado’s, verwijder de pit en grill ze kort aan beide zijden. Serveer met een beetje limoensap, zout en peper, en eventueel wat gehakte koriander.

*BBQ Cauliflower Steaks

Snijd een bloemkool in dikke plakken, besmeer met een BBQ-saus of een mengsel van olie, paprikapoeder, komijn en knoflookpoeder, en grill tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.

*Gegrilde Watermeloen

Snijd watermeloen in plakken en gril kort aan beide zijden. Serveer met een beetje zout, peper en een scheutje balsamico voor een verrassende en verfrissende traktatie.

*Zoete Aardappel Wedges

Snijd zoete aardappelen in wedges, besprenkel met olijfolie, en breng op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Grill tot ze knapperig en gaar zijn.

*Hummus en Vegetarische Falafel

Serveer een kleurrijke platter met hummus, gegrilde groenten en zelfgemaakte of kant-en-klare falafel. Het is een geweldige manier om een verscheidenheid aan smaken en texturen aan je barbecue toe te voegen.

*Gegrilde Groenten met Pesto

Grill een mix van groenten zoals aubergine, courgette en paprika, en besprenkel met verse basilicum pesto. Dit voegt een heerlijke, aromatische smaak toe.

*Mexicaanse Maïs op de Kolf

Grill maïskolven en bestrijk ze met een mengsel van vegan boter, limoensap, chili poeder en een beetje zout. Garneer met fijngehakte koriander en een beetje geraspte vegan kaas.

*Pita Brood met Toppings

Grill pita brood en serveer met een selectie van toppings zoals geroosterde aubergine, hummus, gegrilde groenten, en een frisse salade.

Iedereen barbecuet mee!

Chef Robert: "Bovenstaande vegan bbq gerechten zijn niet alleen smakelijk, maar ook perfect voor een barbecue met een moderne twist. Heb je binnenkort veel vegetariërs over de vloer en heb je twee linkerhanden in de keuken? Of heb je gewoon geen zin in gedoe? Onze Barbecue Service biedt jou de helpende hand. Ons vlees-, vismenu én Vegan Barbecue Menu laat Jan en alleman genieten tijdens een barbecuefeest. Iedereen eet mee. Jij ook? Tot snel!

 

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl