Handige tips voor de tafelindeling van jouw (Kerst)gourmet

Handige tips voor de tafelindeling van jouw (Kerst)gourmet

Handige tips voor de tafelindeling van jouw (Kerst)gourmet

Tips voor de tafelindeling van de gourmetdish

Bij het organiseren van een (kerst) gourmetavond is een goede tafelindeling essentieel voor een gezellige en vlotte maaltijd. Hier zijn enkele tips om een succesvolle (kerst) tafelindeling te maken:

Ruimte en afstand

  • Zorg voor voldoende ruimte tussen de gasten. Plaats de gourmetstellen op een manier dat iedereen er gemakkelijk bij kan, zonder dat ze elkaar hinderen.
  • Houd er rekening mee dat mensen hun schotels en ingrediënten binnen handbereik moeten hebben. Verdeel de ingrediënten over de tafel, zodat iedereen er zonder moeite bij kan.

Plaatsing van het gourmetstel

  • Centraal op tafel: Plaats het gourmetstel (of grillplaat) in het midden van de tafel als er genoeg ruimte is, zodat iedereen er makkelijk bij kan.
  • Meerdere stellen: Als je een grote groep hebt, overweeg dan om meerdere kleinere gourmetstellen (of grillplaten) te gebruiken. Dit zorgt voor minder wachten en voorkomt dat mensen moeten overstrekken.

Circulatie van ingrediënten

  • Gebruik meerdere kleine schalen in plaats van één grote schaal met ingrediënten. Plaats deze op verschillende plekken op de tafel, zodat iedereen er snel bij kan.
  • Sauzen en bijgerechten verdeel je ook evenredig over de tafel. Denk aan het plaatsen van flessen saus aan beide uiteinden.

Plaatsing van gasten

  • Linkshandig/rechtshandig: Zet linkshandige gasten niet direct naast rechtshandigen om botsingen te voorkomen.
  • Gesprekken: Plaats mensen die elkaar goed kennen of graag praten bij elkaar, zodat de sfeer gezellig blijft. Het is leuk om een mix van gasten te maken die elkaar al kennen met nieuwe mensen, om een dynamische tafel te creëren.

Opgeruimde tafel

  • Zorg voor voldoende kleine borden (bestel je bij A-Z Gourmet dan krijg je porseleinen borden en bestek bij je bestelling en hoef je niet af te wassen), zodat gasten hun gebruikte spullen snel kunnen vervangen en de tafel niet te vol raakt.
  • Zet ook voldoende kleine afvalbakjes of kommetjes op tafel voor afval zoals eierschalen of stokjes, zodat er geen rommel ontstaat.

Drankjes en glazen

  • Houd een apart tafeltje of een serveerkarretje voor de drankjes en glazen, zodat ze niet in de weg staan op de gourmetaftel.

Optimaal genieten van het kerst gourmetten

Met deze tips maak je de gourmettafel overzichtelijk en zorg je ervoor dat iedereen optimaal kan genieten van het kerst gourmetten zonder elkaar in de weg te zitten. Jouw Kerst gourmetpakketten kun je eenvoudig online bestellen vanuit je luie stoel bij A-Z Gourmet Service. Zien we je met de feestdagen?

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl