Kinderfeestje organiseren in de zomer

Kinderfeestje organiseren in de zomer

Kinderfeestje organiseren in de zomer

Kinderfeestje organiseren in eigen tuin

Ondernemer Jelle: “Moet je binnenkort een verjaardagsfeestje organiseren voor je zoon of dochter(4-8 jaar)? Wil je het niet te duur maken maar toch een onvergetelijke party organiseren? Kies dan bijvoorbeeld voor eenvoudige kinderspelletjes in eigen tuin. Zomerse kinderspelletjes buiten zijn perfect om kinderen actief en vermaakt te houden. Hier zijn enkele leuke en eenvoudige spelletjes die je kunt organiseren”:

Zomerse kinderspelletjes

  • Waterballon Toss: Laat kinderen in paren staan en waterballonnen naar elkaar gooien, terwijl ze steeds verder uit elkaar gaan staan. Wie de ballon laat vallen, verliest.
  • Sponge Relay: Zet twee emmers water en twee lege emmers aan de overkant. Laat de kinderen in teams sponsen drenken en naar de lege emmer rennen om het water eruit te knijpen. Het team dat het meeste water heeft overgebracht, wint.
  • Schipper mag ik overvaren: Een klassiek spel waarbij een kind de "schipper" is en de andere kinderen proberen de overkant te bereiken zonder getikt te worden.
  • Zaklopen: Kinderen springen in jute zakken naar de finishlijn. Het is een eenvoudig en leuk spel dat veel lachmomenten oplevert.
  • Stoepkrijt Kunst: Geef kinderen stoepkrijt en laat ze hun creativiteit de vrije loop. Organiseer een thema of wedstrijd voor de mooiste tekening.
  • Bellen Blaas Wedstrijd: Kijk wie de grootste of meeste bellen kan blazen. Je kunt ook een parcours uitzetten dat de kinderen moeten afleggen terwijl ze bellen blazen.
  • Schat zoeken: Verstop kleine schatten in de tuin en geef de kinderen aanwijzingen of een kaart om ze te vinden.
  • Spijkerpoepen: Bind een touw met een spijker om het middel van elk kind, en laat ze proberen de spijker in een fles te krijgen zonder hun handen te gebruiken.
  • Twister: Een spel dat zowel binnen als buiten kan worden gespeeld. Gebruik een Twister-mat of maak er een met stoepkrijt.
  • Limbo Dansen: Zet een stok op een bepaalde hoogte en laat kinderen eronder dansen zonder de stok aan te raken. Verlaag de stok na elke ronde.
  • Hinkelen: Teken een hinkelbaan met stoepkrijt en laat de kinderen steentjes gooien en hinkelen naar het juiste vakje.
  • Sponzen Gooien: Kinderen gooien natte sponzen naar een doelwit of proberen elkaar ermee te raken voor een verfrissend spel op een warme dag.
  • Waterglijbaan: Leg een plastic zeil neer, besprenkel het met water en een beetje zeep, en laat de kinderen erop glijden voor een verfrissende en leuke tijd.
  • Flessenvoetbal: Vul voor ieder kind een plastic flesje met water en maak een kring. De kinderen moeten met een bal de waterfles van de ander proberen om te schieten. De omgeschoten fles moet gelijk weer rechtop gezet worden door de eigenaar. Wie na 10 minuten het meeste water in zijn fles heeft, is de kampioen.

Wat eet je op een zomers kinderfeestje?

Jelle: ”Laat de jarige helpen met voorbereiden en alles klaar zetten zodat hij/zij zich op deze feestdag echt speciaal voelt. Bovenstaande spelletjes zorgen voor veel plezier en beweging, en zijn eenvoudig te organiseren met minimale benodigdheden. Spelen maakt hongerig dus wat zet jij op tafel met een zomers kinderfeestje? Uiteraard...BARBECUE. Koop voor de jarige een koksmuts en barbecueschort en laat jouw kleine spruit voor één dag in de huid kruipen van een échte chef-kok. Zie je op tegen het boodschappen doen en de vele afwas achteraf? Met het all-in A-Z Kinder Barbecue Menu heb je geen afwas én geen boodschappen. Kies dus voor barbecuegemak onder eigen dak. Een kind kan de was doen haha…ha!”

 

 

 

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl