Experimenteren op de barbecue

Heb jij de barbecue al uit de schuur gehaald? Wij wel! Nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien en de temperaturen langzaam uit een diep dal kruipen. wil je weer lekker buiten eten én genieten. Culinaire hoogstaandjes zijn niet altijd nodig om culinaire te genieten: LESS IS MORE. Eenvoudige originele gerechten van de barbecue zijn vaak het lekkerst en vallen ook bij  de kinderen veelal goed in de smaak. Hieronder geven we enkele suggesties om je barbecue-vaardigheden naar een hoger niveau te tillen:

  • Gegrilde watermeloen: Snijd dikke plakken watermeloen, bestrijk ze licht met olijfolie en grill ze kort aan beide zijden. Serveer ze met verkruimelde feta, verse munt en een scheutje balsamico-glazuur voor een verfrissend voorgerecht.
  • Gepofte aardappelen met een twist: Maak een insnijding in elke aardappel en vul deze met kruidenboter, geraspte kaas en stukjes spek. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en laat ze langzaam garen op de barbecue tot ze zacht zijn van binnen en knapperig van buiten.
  • Gemarineerde tofu-spiesen: Marineer blokjes tofu in een mengsel van sojasaus, sesamolie, knoflook en gember. Rijg de tofu vervolgens aan spiesjes samen met stukjes paprika, ui en champignons. Grill de spiesjes tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
  • Gegrilde pizza: Rol pizzadeeg uit tot dunne cirkels en leg ze direct op het rooster van de barbecue. Bestrijk de bovenkant met tomatensaus en beleg met je favoriete toppings, zoals mozzarella, salami, champignons en verse kruiden. Sluit de deksel van de barbecue om de pizza's te laten garen tot de korst knapperig is en de kaas gesmolten is.
  • Gerookte camembert: Plaats een heel camembertkaasje in een aluminium bakje en voeg wat verse tijm en een scheutje honing toe. Plaats het bakje op de barbecue en laat de camembert langzaam smelten tot hij romig is. Serveer met stokbrood of crackers voor een heerlijk en eenvoudig voorgerecht.

Hopelijk zitten hier wat verrassende ideeën bij om je zomer barbecue mee op te peppen!