Makkelijke BBQ recepten voor het hele gezin
Makkelijke BBQ recepten voor het hele gezin
Een barbecue voorbereiden met je gezin
Chef Dennis: ”Zelf je barbecue voorbereiden is gezellig, leerzaam en lekker. Eerst samen inkopen doen en dan lekker aan de slag. Ik experimenteer er samen met mijn kids veelvuldig op los in gezinsverband. Wat als zéér lekker wordt ervaren door mijn vrouw en kinderen, speel ik dan door naar de A-Z keuken. Daar wordt het dan na nogmaals veelvuldig getest te zijn, bereid in grote hoeveelheden. Onze barbecueservice is voor grote groepen echt een uitkomst. Zeer zeker ook voor de zakelijke markt. Kleine gezinnen kunnen uiteraard ook bij ons terecht, mocht je echt geen keukenprinses zijn.”
Hieronder staan enkele makkelijke barbecue recepten met vlees :
Gemarineerde Kipsatés van de barbecue
Ingrediënten:
- 500g kipfilet
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 1 eetlepel olijfolie
- Satéprikkers (hout, geweekt in water)
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Meng de sojasaus, honing, knoflook, gember en olijfolie in een kom.
- Voeg de kipblokjes toe aan de marinade en laat minstens 30 minuten marineren.
- Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers.
- Grill de kipsatés op de barbecue gedurende 10-12 minuten, draai regelmatig om ze gelijkmatig te garen.
Gekruide Lamskoteletjes van de barbecue
Ingrediënten:
- 8 lamskoteletjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
Bereiding:
- Meng de olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout en peper in een kom.
- Bestrijk de lamskoteletjes met het oliemengsel.
- Laat de koteletjes 15-20 minuten marineren.
- Grill de lamskoteletjes op de barbecue gedurende 4-5 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
Klassieke Hamburger van de barbecue
Ingrediënten:
- 500g rundergehakt
- 1 ei
- 1 ui, fijngehakt
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- Hamburgerbroodjes
- Toppings naar keuze (sla, tomaat, kaas, augurken, etc.)
Bereiding:
- Meng het gehakt, ei, ui, paneermeel, mosterd, zout en peper in een kom.
- Vorm het mengsel in 4 hamburgers.
- Grill de hamburgers op de barbecue gedurende 5-7 minuten aan elke kant, tot ze doorbakken zijn.
- Serveer de hamburgers op broodjes met de gewenste toppings.
Gemarineerde Varkenskarbonades van de barbecue
Ingrediënten:
- 4 varkenskarbonades
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel oregano
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Meng de olijfolie, citroensap, knoflook, oregano, zout en peper in een kom.
- Bestrijk de varkenskarbonades met de marinade.
- Laat de karbonades minstens 30 minuten marineren.
- Grill de varkenskarbonades op de barbecue gedurende 5-7 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte.
Pittige BBQ Ribs van de barbecue
Ingrediënten:
- 1 kg spareribs
- 3 eetlepels BBQ saus
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Meng de BBQ saus, honing, paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
- Bestrijk de spareribs met de marinade en laat ze minstens 1 uur marineren.
- Grill de spareribs op lage temperatuur op de barbecue gedurende 1,5-2 uur, draai regelmatig en bestrijk met extra marinade.
Dennis: ”Deze bovenstaande recepten zijn eenvoudig te bereiden met je gezin of een klein aantal vrienden en zorgen voor een heerlijke barbecue-ervaring. Als je een keer héél veel eters over de vloer krijgt of gewoon geen keukenprins(es) bent, dan biedt onze all-in barbecueservice, all-in gourmetservice of onze all-in seizoensboxen uitkomst. Eet smakelijk alvast!”