Texas Style Filetkarbonade bereiden op de barbecue

Heb je altijd al willen grillen als een échte cowboy/-girl? Pak dan nu je kans met onderstaand eenvoudig barbecuerecept. Het is 'super easy' om een smakelijk Texas Style Filetkarbonade te bereiden. Een cowboy/-girl kan de was doen!

Ingrediënten

  • 4 varkensfiletkarbonades, ongeveer 2,5 cm dik
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml appelciderazijn
  • 60 ml Worcestersaus
  • 60 ml bruine suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel voor extra pit)

Instructies:

Marineren van de Karbonades

  • Meng in een grote kom of een herleidbare zak de olijfolie, appelciderazijn, Worcestersaus, bruine suiker, sojasaus en Dijonmosterd.
  • Voeg gerookt paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, zout en cayennepeper toe.
  • Roer goed om de marinade te maken.
  • Plaats de varkensfiletkarbonades in de marinade, zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
  • Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast, of bij voorkeur een hele nacht voor de beste smaak.

Bereid de Grill voor

  • Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
  • Vet de grillroosters licht in om plakken te voorkomen.

Grillen van de Karbonades

  • Haal de karbonades uit de marinade en laat overtollige marinade afdruipen.
  • Grill de karbonades ongeveer 4-5 minuten per kant, of totdat ze een interne temperatuur van 63°C hebben bereikt.
  • Voor een mooie karamellisatie en extra smaak kun je de karbonades tijdens de laatste paar minuten van het grillen bestrijken met de overgebleven marinade, maar wees voorzichtig omdat de suiker in de marinade snel kan verbranden.

Laat Rusten en Serveren

  • Haal de karbonades van de grill en laat ze ongeveer 5 minuten rusten om de sappen te laten herverdelen.
  • Serveer warm met je favoriete bijgerechten, zoals gegrilde groenten, koolsalade of maïsbrood.

Tips

  • Als je geen grill hebt, kun je de karbonades ook in een gietijzeren pan bakken of onder de grill in de oven bereiden.
  • Pas de kruiden aan naar je smaak. Als je van een zoetere smaak houdt, voeg dan meer bruine suiker toe. Voor extra pit kun je meer cayennepeper toevoegen.
  • Zorg ervoor dat je de karbonades niet te lang bakt om ze mals en sappig te houden.

Geniet van je Texas Style filetkarbonades, een heerlijke combinatie van Zuidelijke barbecuesmaken met een sappige varkenskarbonade. Heb je twee linkerhanden in de keuken? Je vindt de Texas Style Filetkarbonade met de originele A-Z twist ook terug in ons Mixed Grill Barbecue Menu!