Veelgebruikte Barbecuekruiden

Paprikapoeder:

Gerookte paprika: Geeft een rokerige smaak aan gerechten

Zoete paprika: Voor een milde, zoete smaak

Knoflookpoeder:

Zorgt voor een rijke, hartige smaak

Uienpoeder:

Geeft een zoete en hartige smaak, ideaal voor rubs

Komijn:

Geeft een warme, aardsachtige smaak, veel gebruikt in Tex-Mex en Zuidwestelijke keukens

Cayennepeper:

Voegt hitte en scherpte toe aan gerechten

Chilipoeder:

Mengsel van gemalen chilipepers en andere kruiden, geeft warmte en diepte

Bruine suiker:

Voegt zoetheid en helpt bij het karamelliseren van het vlees

Mosterdpoeder:

Geeft een milde, pittige smaak

Zwarte peper:

Voor een scherpe, pittige smaak

Oregano:

Geeft een warme, aromatische smaak, veel gebruikt in Mediterrane en Mexicaanse gerechten

Tijm:

Voor een subtiele, aardsachtige smaak

Rozemarijn:

Aromatisch en licht harsachtig, goed voor lam en rundvlees

Salie:

Voor een warme, licht bittere smaak

Korianderpoeder:

Geeft een lichte, citrusachtige smaa

Selderijzaad:

Voor een lichte selderijsmaak, vaak gebruikt in rubs

Witte peper:

Voor een subtielere, minder scherpe peperachtige smaak

Populaire Barbecue Rub Recepten

Basis BBQ Rub

  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel cayennepeper (aanpassen naar smaak)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout

Zoete en Pittige Rub

  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels mosterdpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout

Aanbrengen: Wrijf de kruidenmengsels royaal in het vlees en laat het minstens een uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast marineren voor een diepere smaak

Experimenteren: Pas de kruiden aan naar je smaak. Voeg bijvoorbeeld meer cayennepeper toe voor extra pit, of meer bruine suiker voor een zoetere smaak

Combineren: Gebruik kruidenmixen in combinatie met marinades of sauzen voor een extra smaaklaag

Met deze kruiden en recepten creëer je een smaakvolle en memorabele barbecue-ervaring

*Chef Robert: “Geen keukenprins(es) of een grote groep eters over de vloer? Bestel dan onze reeds gemarineerde en gekruide kant-en-klare barbecue pakketten!”