Welke barbecuekruiden zijn bij jou favoriet?
Welke barbecuekruiden zijn bij jou favoriet?
Veelgebruikte Barbecuekruiden
Paprikapoeder:
Gerookte paprika: Geeft een rokerige smaak aan gerechten
Zoete paprika: Voor een milde, zoete smaak
Knoflookpoeder:
Zorgt voor een rijke, hartige smaak
Uienpoeder:
Geeft een zoete en hartige smaak, ideaal voor rubs
Komijn:
Geeft een warme, aardsachtige smaak, veel gebruikt in Tex-Mex en Zuidwestelijke keukens
Cayennepeper:
Voegt hitte en scherpte toe aan gerechten
Chilipoeder:
Mengsel van gemalen chilipepers en andere kruiden, geeft warmte en diepte
Bruine suiker:
Voegt zoetheid en helpt bij het karamelliseren van het vlees
Mosterdpoeder:
Geeft een milde, pittige smaak
Zwarte peper:
Voor een scherpe, pittige smaak
Oregano:
Geeft een warme, aromatische smaak, veel gebruikt in Mediterrane en Mexicaanse gerechten
Tijm:
Voor een subtiele, aardsachtige smaak
Rozemarijn:
Aromatisch en licht harsachtig, goed voor lam en rundvlees
Salie:
Voor een warme, licht bittere smaak
Korianderpoeder:
Geeft een lichte, citrusachtige smaa
Selderijzaad:
Voor een lichte selderijsmaak, vaak gebruikt in rubs
Witte peper:
Voor een subtielere, minder scherpe peperachtige smaak
Populaire Barbecue Rub Recepten
Basis BBQ Rub
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel cayennepeper (aanpassen naar smaak)
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
Zoete en Pittige Rub
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 2 theelepels mosterdpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
Aanbrengen: Wrijf de kruidenmengsels royaal in het vlees en laat het minstens een uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast marineren voor een diepere smaak
Experimenteren: Pas de kruiden aan naar je smaak. Voeg bijvoorbeeld meer cayennepeper toe voor extra pit, of meer bruine suiker voor een zoetere smaak
Combineren: Gebruik kruidenmixen in combinatie met marinades of sauzen voor een extra smaaklaag
Met deze kruiden en recepten creëer je een smaakvolle en memorabele barbecue-ervaring
*Chef Robert: “Geen keukenprins(es) of een grote groep eters over de vloer? Bestel dan onze reeds gemarineerde en gekruide kant-en-klare barbecue pakketten!”