Zelf kruidenboter maken voor bij de barbecue
Zelf kruidenboter maken voor bij de barbecue
Chef Robert: “Ik maak mijn kruidenboter voor bij de barbecue altijd samen met mijn kleine neefje en nichtje. Een feest voor hen…maar zeker ook voor mij”.
Zelf kruidenboter maken voor bij de barbecue
Een basis recept voor kruidenboter is onmisbaar bij een lekker stukje vlees of vis van de barbecue. Op elk Nederlands barbecuefeestje staat het op tafel met een schaal stokbrood. Voordat het vlees/vis lang en breed op tafel staat is de kruidenboter vaak al op. Kruidenboter is ook een recept waar je lekker mee kunt experimenteren. Begin met de meest simpele versie en probeer daarna met je eigen kruidenmix of 'dry rub'.
Kruidenboter voor bij de barbecue
Ingrediënten:
- 2 tl paprika poeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl grof zout
- 1/2 tl chili flakes
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1 el fijngesneden platte peterselie
- 3 tl mosterd
- 1 el citroensap
Bereiding kruidenboter voor bij de barbecue
- Laat de boter op kamertemperatuur komen en werk de boter los met een vork in een kom
- Snij de blaadjes of naaldjes van de kruiden, niet de steeltjes, die zijn bitter. Hak alle kruiden en knoflook fijn en meng het met de boter.
- rol de gemengde boter in een stuk keukenfolie.
- Bewaar de kruidenboter in de koelkast.
Chef Robert: ”Organiseer je een barbecue voor een hele grote groep gasten? Probeer dan eens het gemak van onze all-in barbecueservice. In onze A-Z keuken maken wij kruidenboter volgens een uniek geheim recept. Deze MOET je proeven!”